ÅKP i Norgestoppen i Sivas inkubatorprogram
Her er gjengen i ÅKP Entreprenørskap samlet, for anledningen klappende. Fra venstre: Elisabeth Remøy, Arne Mehl, Robert Voldnes, Ellen Torset, Håvar Risnes og Anna With Rødstøl.

ÅKP i Norgestoppen i Sivas inkubatorprogram

ÅKP får fornyet og forsterket tillit. Vi går opp et hakk og inngår tiårskontrakt i det nasjonale inkubatorprogrammet til Siva og Møre og Romsdal Fylkeskommune. ÅKP er dermed plassert på nest øverste nasjonale nivå i programmet som ett av kun fire selskaper i Norge. De tre andre selskapene kommer fra Oslo, Bergen og Stavanger.

Dette betyr at ÅKP går fra å få fire millioner til å få seks millioner kroner fra Siva hvert år. Innovasjonsselskapet får altså to millioner kroner ekstra hvert år for perioden 2023-2032, sammenlignet med i dag. Disse pengene vil komme bedriftene til gode, mener Elisabeth Remøy. Hun koordinerte arbeidet med søknaden til Siva og fylkeskommunen, og førte denne i pennen.

– Dette er en stor anerkjennelse og vil bety mye for bedriftene i regionen. Vi er glade for at Møre og Romsdal Fylkeskommune og Siva ser verdien i arbeidet vi gjør. Da tildelingen ble klar ble det jubel i hele ÅKP-organisasjonen.  Økte tilskudd betyr at vi kan fortsette  å tilby relevante tjenester, til enda flere bedrifter. Det betyr igjen at enda flere bedrifter i regionen kan nå sitt potensial for økt verdiskapning og vekst. Det er det all grunn til å juble for, sier Remøy.

Møre og Romsdal er eksportfylke nummer én i Norge. Eksport og vekst krever mye av næringslivet, og bedriftene trenger kompetansepåfyll, metodikk og verktøy for vekst og internasjonalisering.

Vedtaket fra Møre og Romsdal Fylkeskommune og Siva betyr helt konkret at tilskuddet går fra fire til seks millioner kroner hvert år i perioden. Med dette er ÅKP på nivå åtte, av ni, i Inkubasjonsprogrammet.